FINNISH KIRJOITTAMINEN TRAVELS

Ikävöin Nizzaa ja haluan kaupunkilomalle hakemaan kirjoitusinspiraatiota

Mä olen kaupunki-ihminen ja lomallakin suuntaan mieluummin kylille kuin rannoille.

Nyt kun eilen satoi räntää ja oli kamala loskakeli, on pakko koittaa piristää mieltä katselemalla vuoden takaisia talvikuvia Nizzasta.

Kirjakaupan piti olla tällä kadulla, mutta en sitä löytänyt.

Tämä kuva on kirjakaupan etsintäreissulta. Kauppaa ei löytynyt ja onnistuin eksymäänkin ihan lahjakkaasti. Onneksi reissuilla on mukana reissunetti et voi käyttää Googlea kun on tarvis. Ilman nettiä ei selviytyis sekuntiakaan.

Nämä pienet ja idylliset kadut on kyllä niin parhaita seikkailupaikkoja matkoilla. Niitä kävellessä pohdin aina et millaista olisi asua kyseisessä kaupungissa ja jos mulle vaan joskus siunaantuu mahdollisuus muuttaa Nizzaan, niin käytän sen varmasti.

Tämä kuva on Monacosta, jossa kävin päiväreissulla.

Nizzaan tai ylipäänsä Ranskaan muutolla olis muitakin plussapuolia. Saisin vihdoin käyttää kieltä, jonka olen melkein kokonaan unohtanut. Jos viipyisi useamman kuukauden niin saisi sen verran hyvän kielikylvyn, et kielen ylläpitokaan ei olisi enää niin hankalaa.

Mä olen kaupunki-ihminen ja lomallakin suuntaan mieluummin kylille kuin rannoille.

Kuis sä, oletko mieluummin aurinkotuolissa vai kierrätkö kirkkoja?

Mä käyn yleensä reissussa hakemassa inspiraatiota ja rauhaa mun kirjoitusprojektille. Jostain syystä ulkomailla on semmosta erilaista luppoaikaa ja ajatus kulkee kirkkaammin. Sit on kiva istahtaa ensimmäisenä vastaan tulevaan kuppilaan ja antaa kynän sauhuta.

Ranskasta löytyy paljon nähtävää, kuten upeita kirkkoja.

Vaikka on siellä lomalla sit aikaa perheelle. Me nautittiin viime reissulla karnevaaleista, kun oltiin hiihtolomalla just karnevaaliaikaan mestoilla. Perheen juniorilla riitti nähtävää eikä kaupunkiloma ollut viisivuotiaalle millään tavalla tylsä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: